Συνταγές
Το ταπεινό…. εύκολο… ελαφρύ γλυκάκι που γίνεται τσακ…μπάμ…!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 1 κουπα λάδι να κάψει…ρίχνουμε μετά 2 κούπες αλεύρι και το καβουρδιζουμε ανακατεύοντας…
Σιρόπι
3 κουπες νερο
2 ζαχαρη
2 βανιλιες
1 κ.γλ.κανελα..
Όταν καβουρδιστει το αλευρι ριχνουμε το σιροπι σιγα σιγα..το ανακατευουμε λιγο και πλαθουμε κουταλίτσες ή το βάζουμε σε φόρμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Δες και ένα εύκολο γλυκάκι καραμέλα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτιμπερ κλασικα η κακάο
600 γρ τυρί κρέμα
1 κουτί ολόκληρο και 1 /3 του κουτιού καραμελωμενο ζαχαρούχο
250 σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1κουταλακι μέλι
Λίγο γάλα να βουτάμε τα μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με καραμελωμενο ζαχαρούχο
Βουτάμε τσ μπισκότα στο γάλα και κάνουμε μια στρώση σε ταψάκι η πυρέξ μικρό 25 – 30 ρίχνουμε το μισό μίγμα καραμέλα βάζουμε μια στρώση μπισκότα αφού τα βουτήξουμε στο γάλα βάζουμε την υπόλοιπη καραμέλα και βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ενα κατσαρόλακι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μόλις άρχιζει να βράζει ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια και ανακατεύουμε να λειώσει σε χαμηλή φωτιά στο τέλος ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό στολίζουμε με ότι θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Πιπερτζή-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Και τέλος, ένα νόστιμο γλυκάκι για κέρασμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Roula Pappa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε διπλή δόση για κέικ αυτό που γράφει η φαρίνα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ψηνουμε για 50λεπτα .αφού κρυωσε το κοβουμε οριζόντια σαν δυο παντεσπάνια
Φτιάχνουμε δύο φακελάκια ζελέ φράουλα τα αφηνουμε να κρυώσουν και με αυτό σιροπιαζουμε ελαφρά τα δύο “φύλλα” του κέικ.
Ανάμεσα χτύπαμε δύο φακελάκια κρέμα στιγμής φράουλα.
Επάνω βαζουμε κρέμα σαντιγί γκαρνι 2 φακελάκια και αντικατέστησαν τι ένα φλιτζάνι γάλα με ένα φλιτζάνι ζελέ(όχι σφιχτός απλά να έχει κρυώσει)
Τέλος βαζουμε επάνω μαρμελάδα φράουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Roula Pappa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.