Γλυκα
Το τέλειο σιροπιαστό γλυκό που θα φτιάξετε ξανά και ξανά
Η Συνταγή είναι της κ.Ευγενία Ράπτη Υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Υλικά 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό 1 ποτήρι λάδι Σιρόπι 3 ποτήρια ζάχαρη 6 ποτήρια νερό Για την βάση 1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ ή “Digestive” 1/2 από το πλακέ βιτάμ [βούτυρο] Επικάλυψη 1 κουβερτούρα 125 γραμ τρούφα Εκτέλεση Θρυμματίζουμε στο μίξερ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Ευγενία Ράπτη
Υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι λάδι
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
Για την βάση
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ ή “Digestive”
1/2 από το πλακέ βιτάμ [βούτυρο]
Επικάλυψη
1 κουβερτούρα 125 γραμ
τρούφα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη τα βάζουμε σε μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το βούτυρο και να υγρανθούν καλά και όλα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας καλό είναι με τσέρκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά ζάχαρη νερό για 10 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μέχρι ζεσταθεί,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει, σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά ανακατεύουμε συνέχεια μην μας αρπάξει.
Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας μέχρι να πιεί ολο το υγρό και να σφίξει κάπως ο χαλβάς.
Αποσύρουμε από την φωτιά και στρώνουμε τον μισό χαλβά επάνω από τα μπισκότα.
Στον άλλο μισό όπως είναι καυτός ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύομαι πολύ καλά να σκουρήνει να γίνει σοκολατένιος.
Τον στρώνουμε από πάνω από τον σκέτο χαλβά κι από πάνω πασπαλίζουμε με τρούφα και στολίζουμε με καρύδια. Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι της κ.Ευγενία Ράπτη