Συνταγές
Πεντανόστιμο, αγαπημένο σαγανάκι σε φύλλο με μέλι και σουσάμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φέτα Μυτιλήνης
1 φύλλο χωριάτικο που το έχετε αποψύξει και το χρησιμοποιείτε κρύο (δεν το θελουμε όλο)
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. σουσάμι
¼ κ.γ μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3-4 κ.γ. καλό ελληνικό μέλι (θυμάρι ή φασκόμηλο)
100 μλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τυλιγουμε την φετα σε φύλλο κρουστας το κλείνουμε κι αλοιφουμε με το ασπραδι για να κλεισει σαν πακετο.
Το βαζουμε λιγο στην καταψυξη.
Τηγανίζουμε και περιχυνουμε με μελι και σουσαμι ή μαυροκουκι
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για εύκολη και γρήγορη συνταγή για Σαγανάκι με τα υπέροχα τυριά τσαουλιά και καλαθάκι Λήμνου
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. φασολάκια τσαουλιά κατεψυγμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
150 γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε χοντρούς κύβους
1 κ.σ. βασιλικό
½ κ.σ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί, το βασιλικό και τη ρίγανη.
3. Σε ένα πήλινο στρώστε όλα τα υλικά και τοποθετήστε το, στο προθερμασμένο φούρνο για 30′.
4. 10΄ πριν γίνουν τα φασολάκια, προσθέστε το τυρί, το βασιλικό και τη ρίγανη.
5. Σερβίρετε ζεστό, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι είναι ποιο δροσερό.
ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ
Αν δεν σας αρέσει το τυρί καλαθάκι Λήμνου, χρησιμοποιείστε οποιαδήποτε φέτα της αρεσκείας σας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα φασολάκια, αφού προηγουμένως τα βράσετε για 5΄ και τα ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.