Συνταγές
Το σιροπιαστό που όταν ψήνεται σπάει μύτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Τριανταφύλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το πειραγμένο σαραγλί…που θέλει αργό ψήσιμο για να κάνει κράτς από άκρη σε άκρη!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ι πακέτο βούτυρο lurpark
500 γρ.κουβερτούρα
Μισό πακέτο πτι-μπερ
1 κουταλάκι γλ.κανέλα
2- 3 χούφτες καρύδια
1 φάκελο κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
500 γρ.ζάχαρη
300 γρ.νερό
50 γρ.γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν.
Από την ώρα βρασμού αφήνουμε 5-7′ και αποσύρουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε τη σοκολάτα,τα μπισκότα και τα καρύδια…αν δε μπορούμε τα βάζουμε στο μούλτι αλλά προσέχουμε να μη λιώσουν.
Ρίχνουμε και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Απλώνουμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας καλά ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε αρκετές κουταλιές από το μείγμα πάνω στο φύλλο από άκρη σε άκρη.
Τυλίγουμε ρολό και τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
Αλείφουμε καλά με βούτυρο τα ρολά μας κι ό,τι έχει μείνει από αυτό το ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 170′ μία ώρα αντιστάσεις κι ένα μισάωρο αέρα… μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν βγει από τον φούρνο περιχυνούμε με το σιρόπι μας που είναι κρύο.
Λιώνουμε και τη σοκολάτα που είναι σε φακελάκι, κόβουμε την άκρη του φακέλου και βάζουμε και extra σοκολάτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Τριανταφύλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.