Συνταγές
Η τέλεια επιλογή – Κάντε μόνοι σας ένα γιορτινό προφιτερόλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1000γρ. γάλα κακάο
1/2 ή 1 κούπα ( καπουτσίνο), ζάχαρη
1 κουβερτουρα 125 γρ.
1 κ.σ. βούτυρο
2. κ.σ. κακάο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 μεγάλη συσκευασία κρουασανακια γεμιστά
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Λίγη άχνη
1 βανίλια
Κρέμα ζαχαροπλαστικής, βανίλια(στο φακελάκι έτοιμη)
600ml γάλα
Εκτέλεση
Κάνουμε την κρέμα,με γάλα κακάο, ζάχαρη,κακάο,κορν φλάουρ, κουβερτουρα,σε σιγανή φωτιά και αφού πήξει, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.Την κατεβάζουμε και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, κολλώντας την, για να μην πιάσει κρούστα.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με το γάλα
και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα κακάο.
Σε ένα μεγάλο μπολ , βάζουμε στη βάση του,λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια , κόβουμε τα κρουασάν στη μέση,βάζουμε σε διάφορα σημεία και από πάνω , λίγη κρέμα κακάο, ξανά κρουασάν
κομμένα, ξανά κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
Τελειώνουμε με κρέμα κακάο. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγύ με λίγη άχνη. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής, διακοσμούμε το γλυκό μας.
Μπορούμε να το κάνουμε και σε ατομικά μπολακια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Το προφιτερόλ που θα λατρέψετε! Εύκολο και γρήγορο..
Η Συνταγή είναι από κ. Nikolaos Anna Panagiotidi Amvrosiadis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200 ml φρέσκο γάλα
2 βανίλια
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. κακάο άγλυκο
300 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Σαβαγιάρ
2.5περιπου..αναλογα το σκεύος..!!
Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Garni ένα πακετο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ
ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ..ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ ΤΗΝ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
ΜΙΑ ΣΤΡΏΣΗ ΣΑΒΑΓΙΑΡ(ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΤΟ ΛΙΚΕΡ Η ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΓΑΛΑ)
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΏΣΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ Garni
Η Συνταγή είναι από κ. Nikolaos Anna Panagiotidi Amvrosiadis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.