Συνταγές
Το πιο τέλειο γλυκό του κουταλιού είναι με κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Δοκιμάστε αμέσως να φτιάξετε παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού κολοκύθα, το οποίο θα μπορούσατε να το κεράσετε μόνο του ή μαζί με κάτι άλλο, όπως ένα κέικ, ένα cheesecake!
ΥΛΙΚΑ
για 1 κιλό κολοκύθα καθαρό βάρος,
ασβεστόνερο,
1200 γραμ ζάχαρη,
400 γραμ νερό ,
100 γραμ γλυκόζη,
1 βανίλια,
1 κλαδάκι αρμπαροριζα,
χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σβήνουμε τον ασβέστη με 3 λίτρα νερό και την επόμενη μέρα παίρνουμε μόνο το ασβεστόνερο.
Κόβουμε την Κολοκύθα και βγάζουμε κομμάτια σε ότι σχήμα θέλουμε εγώ έβγαλα 2 κιλά μπαλάκια και 2 κιλά τετραγωνα, και τα βάζουμε στο ασβεστόνερο 8 ώρες περίπου , καλά είναι να τα βάλουμε αργά το βράδυ και το πρωί τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τελευταία τα ζυματαμε και τα αφήνουμε να στραγγισουν.
Σε αυτή τη φαση τα τρυπάμε με ένα πηρούνι ένα ένα και τα βάζουμε στη κατσαρόλα που θα τα βράσουμε μαζί με τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη βράζουμε μισή ώρα και τα αφήνουμε.
Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε τα κολοκύθια και δένουμε το σιρόπι όταν είναι έτοιμο το σιρόπι προσθέτουμε τα κολοκύθια και βράζουμε 15 περίπου λεπτά ακόμη, ελέγχουμε αν έχει δέσει και τέλος βάζουμε το λεμόνι , τη βανίλια και την αρμπαροριζα και σβήνουμε και το αφήνουμε επάνω στο μάτι λίγο ακόμη.
Αδειάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα και ετοιμο.
Την κολοκύθα που περίσσεψε από τα μπαλάκια την εψησα μια ώρα στο φούρνο και αφού κρύωσε την έβαλα σε σακουλάκια του ενός κιλού και κατάψυξη για πίτα, τα σπόρια τα εψησα 10 λεπτά στο φούρνο με αλάτι για πασατεμπο γιατι όπως έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα.
Υ.Γ. Ευχαριστω πολύ την συνηφαδα μου προκομμένη Σοφία Κοροσιδου που μου έδωσε τις δύο κολοκύθες .
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”