Συνταγές
Το πιο λεμονάτο και μελωμένο πρασόρυζο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
4-5 πράσα ψιλοκομμένα το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριτσα φρέσκια πράσινη ροδέλες
2 καρότα σε κυβάκια μικρά
σέλινο ψιλοκομμένο η άνηθο
2 λεμόνια το χυμός τους και λίγο ξύσμα
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο καλό
1 κούπα ρύζι νυχάκι ή γλασσέ η Καρολίνα
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ πελτε ντομάτας
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα πράσα, τα καρότα, την πιπεριά και το σέλινο. Τα τσιγαρίζουμε και αυτά ελαφρώς
Τα αφήνουμε να πάρουν 1 βράση με μια κούπα ζεστο νερό μεχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι,τον πελτε, το χυμό λεμονιού, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι το πιπέρι, την ρίγανη και 2 κούπες ζεστό νερό
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί το ρύζι
Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε ζεστό και ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει το ρύζι
Αφού έχει ψηθεί και χυλωσει το φαγητό, κλείνουμε την φωτιά αποσύρουμε την κατσαρόλα και σκεπάζουμε για 10′ λεπτά με πετσέτα και το καπάκι
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό η άνηθο, πάπρικα και φέτες λεμονιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”