Συνταγές
Το πιο καταπληκτικό χειμωνιάτικο γλυκάκι.. Χαλβάς Φαρσάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. σπορέλαιο
240 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, για την καραμέλα
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, για το πασπάλισμα
150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάζουμε κατσαρολα πλατιά φωτιά να κάψει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε σπορέλαιο, κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε αλάτι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα.
Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το μείγμα από το μπολ μέσα.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε συνεχώς και γυρίζουμε για να ψηθεί το μείγμα και από τις δύο πλευρές.
Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι μικρό.Τον απλώνουμε, όσο είναι ζεστός, για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
Στο γκριλ πολύ δυνατή θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά να κάνει κρούστα.
Η Συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.