Συνταγές
Το πιο εύκολο γαλακτομπούρεκο σε ρολό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
Φανταστική και πανεύκολη κρέμα, τυλιγμένη σε κριτσανιστό και μελωμένο φύλλο που παραμένει τραγανό και την επόμενη μέρα με το σωστό σιρόπι!
Δοκιμάστε το και θα ξετρελλαθείτε!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ.βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1 κούπα ζάχαρη όχι γεμάτη (200 γρ.)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό όχι γεμάτη (150 γρ.)
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (50 γρ.)
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζαχαρη
600 γρ.νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
φλόυδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-ΧτυπάME τα αυγά με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το γάλα χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχως βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν δέσει ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.Την αδειάζουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ανοίγουμε τα φύλλα μου και τα κόβουμε με μαχαίρι στη μέση.
Παίρνουμε 2 φύλλα τη φορά βουτυρώνοντας ανάμεσα και από πάνω και βάζουμε από 1 κ.σ κρέμα στην άκρη του φύλλου.
Γυρίζουμε τις 2 πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε ρολό.Όταν φτάσουμε κάπου στη μέση του ρολού,βουτυρώνουμε ξανά και συνεχίζουμε να ρολάρουμε.
Τοποθετουμε τα ρολά μου σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Βγαίνουν 14 ατομικά γαλακτομπούρεκα.
Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια απο τα ρολά και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινισουν καλά καλά.
Εντωμεταξύ βράζουμε το σιρόπι 5-6 λεπτα να δέσει. Και εδώ είναι το μυστικο. Ενα αραιό σιρόπι θα μας ”παπαρώσει”το φύλλο και αυτό δεν το θέλουμε
Μετα τα 6 λεπτά ρίχνουμε τη βανιλια και σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Το σιρόπι δεν είναι πολύ,θα το ρουφήξει όλο
Παραμένει τραγανό και την επόμενη μέρα,αλλα΄εκτός ψυγείου
Αν περισσέψει και την τρίτη μέρα (που δεν νομίζουμε) τότε το βάζουμε ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”