Συνταγές
ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ
2 ποτηρια γαλα χλιαρο,μισο ποτηρι σπορελαιο, 1 φακελακι ξερη μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 κ.γ αλατι,1 αυγο,1 ασπραδι αυγου και αλευρι 5 με 6 ποτηρια αυτο το ρυθμιζουμε εμεις
Βαζουμε στο μπολ την μαγια-ζαχαρη-γαλα ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!Ριχνουμε το σπορελαιο-αυγα-αλατι και ανακατευουμε με το συρμα 2 λεπτα
Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα 3 λεπτα
Τελος βγαζουμε το συρμα και βαζουμε ξυλινη κουταλα ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε 1 λεπτο
Αλευρωνουμε τον παγκο βαζουμε την ζυμη και παιρνοντας λιγο λιγο αλευρι ζυμωνουμε πολυ καλα μεχρι η ζυμη να.γινει λεια
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!Στην συνεχεια την κοβουμε σε 2 κομματια
Τα φτιαχνουμε μπαλες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι 32ν ανοιγουμε την μια μπαλα.ζυμης σε.φυλλο και το βαζουμε στο ταψι!Ριχνουμε πανω του 500 γρ φετα τριμμενη
Ανοιγουμε και την αλλη μπαλα ζυμης σε φυλλο και την κοβουμε σε λωριδες
Τις τοποθετουμε πανω στην φετα εναλλαξ!Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Τελος το αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.