Συνταγές
Κοτοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και γέμιση μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από – “DiasRecipes”.
Υλικά για την ζύμη
-1 αυγό
-400 γιαούρτι στραγγιστό
-90 λάδι
-50 γρ. γάλα
-450-500 γρ. αλεύρι
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-μισό κτγ. ζάχαρη
-μισό κτγ.αλάτι
Για την γέμιση
-3 κτσ. αλεύρι
-3 κτσ. ελαιόλαδο
-400 ml. γάλα
-1 αυγό
-200 γρ. μοτσαρέλα
-150 γρ. φέτα
-1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
-500 γρ. κοτόπουλο που μας περίσσεψε (ξεψαχνισμένο)
-αλάτι, πιπέρι
-1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αυγό με το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα και προσθέτουμε τα στερέα υλικά.
Ζυμώνουμε να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Για την γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι, ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα σιγά- σιγά μέχρι να δέσει.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα τυριά,το αυγό,την ντομάτα και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο.
Με αυτήν την ζύμη, φτιάχνουμε πιτάκια, πεϊνιρλί, πιτσάκια και ότι άλλο σχήμα και γέμιση θέλουμε.
Η συνταγή είναι από DiasRecipes – “DiasRecipes”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το κλασσικό και αγαπημένο όλων, γιαουρτογλυκό!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marilena Pappa – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
-2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι (κάθε φακελάκι είναι 100γρ.)
-400 γρ. νερό
*Εάν θέλετε βάζετε 2-3 κουταλιές ζάχαρη στο ζελέ ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε στο βραστό νερό τα 2 φακελάκια ζελέ.
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι.
Σε φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη. Από βραδύς το φτιάχνουμε και ψυγείο. Ξεφορμάρουμε.
Γαρνιτούρα βάζουμε φρουτοδημουργίες με βύσσινο (Που έχουμε στο ψυγείο) και φρέσκο μύρτιλο. Μπορείτε να κανετε την μισή δόση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marilena Pappa – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”