Συνταγές
Σούπερ λαχταριστός μουσακάς – ελαφρύς και πολύ νόστιμος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Μελιτζάνες κανονικές κ λευκές που είναι γλυκιές κ μας αρέσουν ψημένες σε φέτες στη λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο κ αλατοπίπερο
– Πικάντικος κιμάς : μοσχαρίσιος κιμάς, κρεμμύδια, σκόρδο, κανέλλα – καπνιστή πάπρικα κ λίγο μπούκοβο, δική μου σάλτσα
– Μπεσαμέλ χωρίς αυγά : Δε σωτάρουμε τίποτα, τα βράζω όλα μαζί
Γάλα 1,5 %, κορν φλάουρ, λίγο αλάτι, λευκό πιπέρι, μπόλικο μοσχοκάρυδο κ 2 κσ μαργαρίνη
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί, πασπαλίζω με φρυγανιά, στρώνουμε τις μελιτζάνες – τον κιμά – μελιτζάνες – μπεσαμέλ κ φρυγανιά
Ψήνουμε αρχικά στους 200 κ στη συνέχεια στους 180 μέχρι να ροδοψηθεί
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το καλύτερο φαγητό – Ιμάμ Μπαϊλντί για σήμερα.
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
12 μελιτζάνες
6 μεγάλα κρεμμυδια
6 σκελιδες σκόρδο
1 κουτ. σουπ ντοματοπελτε
1/2 κουτί πουμαρο
1/2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
Αλατοπίπερο
Θυμάρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις μελιτζάνες αλατοπιπερωσα, βαζουμε θυμάρι ριχνουμε λίγο λαδακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο 180° φουρνο για 40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ καθαριζουμε σε μεγάλες φέτες τα κρεμμυδια και χοντροκόβουμε το σκόρδο και την ψίχα από τις μελιτζάνες.
Σε μεγάλο τηγάνι ριχνουμε λάδι και τα βαζουμε μεσα μεχρι να μελωσει το κρεμμυδι περίπου 20′ περνει, ρίχνουμε τον πελτε, το πουμαρο, την ζάχαρη και ελάχιστο αλατοπίπερο, γιατί ρίξαμε και στις μελιτζανες κατά το ψήσιμο και λιγο θυμάρι..
Αφου περασουν τα 40′ γεμιζουμε τις μελιτζάνες ρίχνω λιγο ακόμη λαδακι και ψήνουμε για αλλά 20-30 λεπτά. Στα τελευταία 15′ αν θέλετε συμπληρώνεται και τυρί φέτα
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.