Συνταγές
Το καλύτερο ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ που υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γραμμαρια κανταιφι,
250 γραμμαρια αγελαδινο βουτυρο!
Βαζουμε το κανταιφι στο ταψι,και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα ριχνουμε πανω του το βουτυρο λιωμενο χλιαρο το ανακατευουμε καλα το στρωνουμε και το ψηνουμε στους 180 βαθμους για.15 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει!
ΣΙΡΟΠΙ:
750 γραμμαρια ζαχαρη,
800 ml νερο,
το χυμο και το ξυσμα ενος φρεσκου λεμονιου!
Τα βραζουμε 12 λεπτα!
ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα,
1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι,
4 κουταλιες της σουπας μαργαρινη,
1 βανιλια,
2 κροκους αυγων,
1 κουπα σαντιγυ χτυπημενη!
Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη και ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου τα εχουμε διαλυσει προηγουμενως σε λιγο απο το ζεστο γαλα! Μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε μαργαρινη, βανιλια, κροκους!
Αφου κρυωσει την χτυπαμε στο μιξερ και προσθετουμε μεσα την σαντιγυ ανακατευουμε πολυ απαλα με μαριζ!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παιρνουμε δυο μικρα τσερκι τοποθετουμε μεαα κανταιφι, τα σιροπιαζουμε με προσοχη σιγα σιγα, τοποθετουμε κρεμα και πανω σαντιγυ και μπολικο καβουρδισμενο αμυγδαλο
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”