Συνταγές
Ελαφρύ νηστίσιμο γλυκό με 3 υλικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ δροσερό για το καλοκαίρι, χωρίς λίπη!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
120γρ ζάχαρη
120γρ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
όλα μαζί στη κατσαρόλα τα δένεις έχω πασπαλίσει το ταψάκι μου καρύδα το ρίχνω
πασπαλίζουμε και από πάνω καρύδα….
Στο ψυγείο να κρυώσει και και εάν θέλουμε το κόβουμε σε κομάτια
Εγώ το πρόσφερα έτσι και με έβγαλε ασπροπρόσωπη
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Το καλυτερο νηστίσιμο γλυκακι – ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 ποτηρια νερό
1 ποτηρι χυμο πορτοκ. Λεμονι
1κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερού σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι..
Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδαλια και το σλευρι..
Οτα βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα….
Αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου….να ροδισει..
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”