Συνταγές
Το ισπανικό γλυκό με τα τρία γάλατα – Τριλετσε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικα
για το παντεσπανι
8 αυγα 10 κουταλιες της ..σουπας . Ζαχαρη 14 κουταλιες της.. σπ.. Αλευρι γ.. ο.λ.χ. ενα φακελακι μπεικιν …
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε πρωτα τα ασπραδια απο τα αυγα σε μαρεγκα μετα χτυπαμε τους κροκους μαζι με τη ζαχαρη ενωνουμε την μαρεγκα με τους κροκους
Τα ανακατευουμε απαλα με ενα κουταλι μεχρι να ενωθουνε και μετα ριχνουμε το αλευρι μαζι με το μπεικιν
Αφου τα εχουμε κοσκινισει πρωτα του ριχνουμε σε ενα ταψι και το ψηνουμε στους 180 για 40 λεπτα ..
Υλικα
για το συροπι
2 κουτια γαλα ζαχαρουχο 500 μλ κρεμα γαλακτος και 500 μλ γαλα τα χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα στο μιξερ για 2 λεπτα…
Μετα βγαζουμε το παντεσπανι απο το φουρνο το βγαζουμε απο το ταψι μετα ριχνουμε στο ταψι το μισο απο το σιροπι και κανουμε στο παντεσπανι πολλες τρυπες με την μύτη του μαχαιριου
Ετσι θα μας βοηθησει να σιροπιαστη καλα μετα βαζουμε το παντεσπανι στο ταψι που εχουμε ριξει το μισο σιροπι και ριχνουμε απο πανω το αλλο σιροπι το αφηνουμε να το τραβηξει ολο το σιροπι και φτιαχνουμε την καραμελα για το τελειωμα του γλυκου
Υλικα
για την καραμελα
θα χρειαστουμε 200 γρ ζαχαρη 100 μλ νερο 50 μλ κρεμα γαλακτος 50 γρ βουτυρο 1 κουταλια του γλυκου σιροπι βανιλιας .. περνουμε ενα τιγανι ριχνουμε το νερο μαζι με την ζαχαρη το ανακατευουμε μεχρι να παρει χρυσαφι χρωμα οχι παραπανω
Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και το βουτυρο και την βανιλια τα ανακατευουμε σε σιγανη φωτεια μεχρι να δεσει η καραμελα το αφηνουμε λιγο να κρυωσει μετα την ριχνουμε απο πανω στο γλυκο μας
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.