Συνταγές
Το ιδανικό κολατσιό είναι τα πιροσκί – Αφράτα με απίθανη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
Για τη ζύμη
240 γρ. γάλα, χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
3 αβγά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
λουκάνικα Φρανκφούρτης
Γέμιση πατάτας
200 γρ. πατάτα βρασμένη
½ μάτσο άνηθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τις πατάτες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις πατάμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν πουρές.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
600 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά το γάλα να είναι χλιαρό για να μην κάψει τη μαγιά.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο με μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση.
Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι με τον πλάστη και βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
Βάζουμε τα πιροσκί σε ταψιά με λαδόκολλα και καλύπτουμε με πετσέτες. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει στους 160°C.
Τηγανίζουμε σε δόσεις τα πιροσκί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”