Συνταγές
Πολύ ωραίο και λαχταριστό γλυκό με καραμέλα – άκρως καλοκαιρινό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Το γλυκό του καλοκαιριού με καραμέλα, φρυγανιές και κρέμα!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο ταψι 30χ28 μια σειρά φρυγανιές!
Βράζουμε 2 ποτηριά νερού, νερό, με 2 ποτηριά νερού ζάχαρη για 5 λεπτά!
Αφήνουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και σιροπιάζουμε τις φρυγανιές μια μια εναλλαξ!
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 2 λίτρα γάλα με 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες κορν φλαουρ και 4 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες αλεύρι.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει, την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο!
Την ανακατεύουμε και την ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στις φρυγανιές!
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει ωραίο χρώμα μόνο κουνώντας το τηγάνι – όχι ανακάτεμα!
Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει!
Τέλος, ρίχνουμε 2 μικρά κουτάκια κρεμά γάλακτος πλήρες! Ανακατεύουμε να γίνει λεία!
Αφού έχει κρυώσει η κρεμά, βάζουμε πάνω και την καραμέλα!
Και στην συνεχεία στο ψυγείο!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Πανεύκολη συνταγή για να φτιάξεις Frappuccino με γλυκιά καραμέλα και τραγανή βάφλα!
Υλικά:
- ½ κούπα γάλα
- ½ κούπα καφές στιγμιαίος
- 1 χωνί βάφλας σπασμένο (και λίγο ακόμη για την κορυφή)
- 2 κ.σ. σιρόπι καραμέλας (και λίγο ακόμη για την κορυφή)
- ¾ της κούπας πάγο
- σαντιγί
Εκτέλεση:
1. Χρειαζόμαστε ένα μπλέντερ για να χτυπήσουμε αρχικά τον καφέ με τον πάγο και το γάλα.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι και τα κομμάτια από το σπασμένο χωνάκι βάφλας. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
3. Τέλος, σερβίρουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι, προσθέτοντας στην κορυφή σαντιγί, ό, τι περίσσεψε από τα κομμάτια βάφλας και λίγη καραμέλα.