Συνταγές
Δεν θα το πιστεύεις πόσο έυκολο είναι – το πιο ελαφρύ και νόστιμο γλυκό με μπισκότα και κρέμα σαντιγύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαξουμε πρώτα την ΚΡΈΜΑ με 300 γρ γάλα φρέσκο,2 αυγά,7 κ.σ.ζαχαρη,6 κ.σ.κορν φλαουρ,200 γρ βούτυρο,1 βανίλια
Βαζουμε στο πάτο του τάπερ 12 μπισκότα βουτώντας τα στο γάλα! Αφρατεψουμε την κρέμα στο μίξερ μόλις κρυωσε και την βαζουμε πάνω στα μπισκότα
βαζουμε μια σειρά μπισκότα με την ίδια διαδικασία δηλ τα Μούσκεψα
Χτύπησουμε και 400 γρ κρέμα γάλακτος με 50 γρ άχνη ζάχαρη και την έβαλα πάνω! Διακόσμησα με καρύδα
Εκτέλεση Κρέμας:
Έβαλα στην κατσαρόλα το γάλα,την ζάχαρη,,τα αυγά,το κορν φλαουρ ,την βανίλια τα ανακατεψουμε καλά και την βαζουμε στο χαμηλό στην εστία ανακατευα μέχρι να πήξει
ριξουμε και το βούτυρο σε κομματάκια ανακατεψα
Την κατέβασα και την βαζουμε σε ένα μπολ την σκέπασουμε με διάφανη μεμβράνη
Όταν κρυωσε την αφρατεψουμε !
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΑΣ με μπισκότα, εύκολο και πολύ νόστιμο….
ΥΛΙΚΑ:
• 2 πακέτα πτί μπερ
• 1 κρέμα γάλακτος
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Για το γλάσο:
• 250 γρ. Βούτυρο
• 2 αυγά
• 4 κουταλιές της σούπας άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Βουτάμε ελαφρώς τα πτί μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψάκι. Στρώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Αφού ανακατέψουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 8 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφού είναι έτοιμο το γλάσο το στρώνουμε πάνω στο γλυκό. Το κρυώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.