Συνταγές
Το απόλυτο κέικ σοκολάτας που συγκλονίζει τον ουρανίσκο σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Τέλειο σοκολατένιο κέικ, που δεν είναι ένα απλό κέικ αλλά ΚΟΛΑΣΗ!
Υλικά για το κέικ
2 κούπες ζαχαρη (400 γρ)
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225γρ
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την σκόνη )
1 κούπα ( 100 γρ) κακάο
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκονη
1/2 κουταλάκι αλάτι
80 γρ μείγμα για chocolate pudding η κρεμα σοκολατας άνθος αραβόσιτου
2.5 κούπες (500 γρ )
ξυνογαλα
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
80 γρ νισιστε (κορν φλαουρ) , 150 γρ άχνη ζαχαρη , 100 γρ σκόνη κακάο , 150 γάλα σκόνη ..
ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ άχνη
80 γρ κακάο
100 γρ νερό
110 γρ βούτυρο
1 βανίλια
Πρεζα αλάτι
2-3 κουταλιές κρεμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )
ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο ζαχαρη για 20 λεπτά Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα .
Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζαχαρι αυγά και προσθετουμε ξυνογαλα , αλατι , με μια μαριζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία κρεμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα με βούτυρο και κακάο .
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε
50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί .
Για το γλασο Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια , αλάτι .
Αν βγει πολύ πηχτό αραιωνουμε με την κρεμα γάλακτος
Κρύο κεικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλασο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κεικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλαγια
Για το γλασο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και γλασο λευκής σοκολάτας με βατόμουρα η αλλά φρούτα
300 γρ βατόμουρα
345 γρ λευκή σοκολατα
160 γρ κρεμα γάλακτος
Βράζουμε τα βατόμουρα με 2 κουταλιές ζαχαρι για 5-7 λεπτά . Περνάμε από κόσκινο να μαζέψουμε τους σπόρους. Μαρμελάδα βατόμουρο + άσπρη σοκολάτα + κρεμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Beleri Dhima – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”