Συνταγές
Το απόλυτο γλυκό χωρίς πολλές τύψεις και θερμίδες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Η ωραιότερη μηλόπιτα που θα έχετε φάει τα τελευταία χρόνια..
Αέρινη Μηλόπιτα, χωρίς αλεύρι αυγά γάλα, παρά μόνο μήλα βούτυρο και καστανή ζάχαρη!
ΥΛΙΚΑ
12 πράσινα μήλα
1 κγ.κανελα
1 λοβό βανίλιας ( αν δεν έχετε βάλτε την συμβατική στο πλαστικό)
150 γρ.καστανη ζάχαρη
150 γρ.χυμο μήλο
2 κσ.χυμο λεμόνι
100γρ.βουτυρο αγνό + 30γρ.επιπλεον για την φορμα
2 κσ.μελι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 2′ τον χυμό μήλου κανέλα βανίλια ζάχαρη λεμόνι και το βούτυρο..κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι μου να κρυώσει τελείως
Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδα και πυρήνα και τα κόβουμε με το μαντολίνο λεπτές ροδελες περίπου 3χιλιοστα
Προθερμαινουμε φούρνο στους 180 βουτυρωνουμε πολύ καλά με τα 30 γρ.βουτυρο φορμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ
Βουτάμε τις φέτες μήλων στο σιρόπι και τις βάζουμε στη φόρμα σε σειρές..Μόλις τελειώσουμε με όλα τα μήλα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να βγει το περίσσιο σιρόπι γέρνοντας την φόρμα προσεκτικά μέσα στη κατσαρόλα μου και κρατάμε το σιροπακι στην άκρη
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί να εφάπτεται πάνω στα μήλα κ από πάνω καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε 1 ώρα..
Βγάζουμε αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί περιχυνουμε με 4-5 κουταλιές από το σιρόπι που κρατήσαμε κ συνεχίζουμε για άλλη 1 ώρα ψήσιμο στους 140 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό το βγάζουμε σε πιατέλα κ σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
Η Συνταγή είναι από κ. Σεφ Ντινα Νικολάου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.