Συνταγές
Το Αγρίνιο κερνάει χαλβά Φαρσάλων! Ζεστό και λαχταριστό, μόλις βγήκε από το φούρνο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 ποτήρι κρασιού καλαμποκέλαιο
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερού νισεστε
5 βανιλιες
Αμύγδαλα αποφλοιωμενα
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ διαλυουμε το νισεστε και τις βανιλιες μαζί με 3 ποτήρια νερού ζάχαρη σε 5 ποτήρια νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσουν και να γίνουν καραμέλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Όταν γίνει η καραμέλα προσθέτουμε τα αμύγδαλα να καβουρδιστουν. Όταν σκουρυνει αρκετά, ριχνουμε προσεκτικά σε μικρές ποσότητες το μίγμα με το νισεστε. Το δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια μεγάλη μπάλα.
Ύστερα,το βάζουμε στο ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και το ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά στο γκριλ στο τέρμα για να κάνει κρούστα.
Ευχαριστούμε την κ. Katerina Galaki για την παραχώρηση της Συνταγής στην ομάδα των Χρυσών Συνταγών