Συνταγές
Το αγαπημένο φαγητό της μαμάς – Παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Στελλα Βουτσα – “Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κιμά μοσχαρίσιο 1 κιλό
Σωταρουμε τον κιμά με μπόλικο κρεμμύδι,σβήνω με λιγο άσπρο ξηρό κρασί. προσθέτουμε λιγοχυμό ντομάτας και μια κουταλιά κοφτή πάστα , τα μπαχαρικά αλάτι ,πιπέρι
Λίγη κανέλα μοσχοκάρυδο.
Μακαρονια Ν2 βράζουμε όπως οδηγίες .
Κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3/4 φλυτζάνι αλεύριγοχ
μισό βιταμ 2 κρόκους αυγού .
Λιώνουμε το βιτάμ προσθέτουμε το αλεύρι να ενσωματωθεί ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μετά προσθέτουμε το κρύο γάλα ανακατευουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει μόλις σβήσουμε προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύωντας,
αλάτι ,πιπέρι και μισή κούπα κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
Στρώνουμε τα μισα μακαρόνια (αφου τα
Πασαλοιψουμε με κεφαλοτυρι)
Στρώνουμε τον κιμά και από πάνω ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Ρίχνουμε την κρέμα
Και από πάνω κεφαλοτύρι η γραβιέρα
Ψήνουμε 1 ώρα περίπου 180 β
(Τα ασπράδια από τα αυγα εγώ τα ανακατεύω με τον κιμά αφού κρυώσει για να στέκεται ο κιμάς όταν τον στρώνω πάνω στα μακαρόνια).
Η Συνταγή είναι της κ. Στελλα Βουτσα – “Χρυσές Συνταγές”