Συνταγές
Αγαπημένο και πεντανόστιμο παστίτσιο για σήμερα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μακαρόνια παστίτσιο:
1 κιλό κιμά, 1 κρεμμύδι μεγάλο, κανέλα, πιπέρι, ζωμό κότας, τοματοχυμό, αλάτι, μαϊντανό στο τέλος.
Στα μακαρόνια βάζουμε ζωμό κότας και αλάτι.
Τα στραγγίζουμε, βάζουμε βούτυρο ή (αυγό) για να μην κολλήσουν, αναρή με χαλούμι, τυρί και λίγη μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ:
Βάζουμε 100 γρ. λάδι ή 3-4 κτσ. βούτυρο, (200γρ Cream Cheese), αλεύρι ανάλογα με το ταψί μας.
Δηλαδή για το μεγάλο,12 κουταλιές αλεύρι, 1 εβαπορέ, 2 ποτήρια από το νερό των μακαρονιών που μισοψήσαμε και 8 ποτήρια γάλα, ή (11ποτ.γάλα και 1 ποτήρι από το νερό που ψήσαμε τα μακαρόνια), αλάτι, λίγο πιπέρι, 4 αυγά, 1 ποτήρι με τριμένη αναρή, χαλούμι, τυρί.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Το αγαπημένο μας παστίτσιο σήμερα…. όπως το κάναμε από παλιά
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κιμά(τον τσιγαρίζουμε με 4- 5 κτσ. λάδι μετά ρίχνουμε 1 κρεμ. τριμμένο, 2 ντομάτες γινωμένες, 1 κτσ. πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο καυτερό, 1 ξυλάκι κανέλα. Αφήνουμε με λίγη σάλτσα).
1 κιλό περίπου μακαρόνια Νο 2,(τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και όπως είναι καυτά ρίχνουμε μέσα 1 κτσ. βούτυρο και 1 κούπα τσαγιού γάλα).
Στρώνουμε στο ταψί τα 2/3 από τα μακαρόνια, ρίχνουμε κεφαλοτύρι, από πάνω τον κιμά, τα υπόλοιπα μακαρόνια + κεφαλοτύρι.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1,5 Kg. γάλα
4 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
λίγο αλάτι
5 κτσ. κορν φλάουρ και 2 αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο
4 κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν τα 3 πρώτα υλικά.
Διαλύουμε με μια κούπα τσαγιού νερό, το κορν φλάουρ και το αλεύρι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους και μοσχοκάρυδο και στρώνουμε πάνω στα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με τυράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.