Συνταγές
Ένα εύκολο ελαφρύ και δροσερό γλυκό με τρία υλικά – Υπέροχο δροσερό και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ένα φάκελο ανθός αραβόσιτος στιγμής με γεύση φράουλα, ένα με γεύση βανίλια, 700ml γάλα και 2 φακελάκια ζελέ φράουλας
Φτιάχνουμε με μίξερ πρώτο την κρέμα φράουλας όπως γράφει, με 350 ml γάλα κρύο, το ρίχνουμε σε μία φόρμα σιλικόνη, ή πλαστικό ή γυάλινο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε την φόρμα στο κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξει ελαφρά το μείγμα και ετοιμάζουμε κ την κρέμα βανίλια, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε και τον ζελέ με 2 ποτήρια ζεστό νερό και 2 ποτήρια κριό νερό. Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και με τα δάχτυλα μας ξεκολλάμε σιγά από τοιχώματα της φόρμας την κρέμα και ρίχνουμε το ζελέ από πάνω.
Το αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο και το ζελέ. Το βάζουμε και 15 λεπτά στο κατάψυξη για να πήξει καλύτερα πριν την βγάζουμε . Μόλις πήξει καλά, ξεφορμαρουμε βάζοντας την φόρμα σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό για λίγο λεπτά. Το αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για το αγαπημένο γλυκό για τον απογευματινό μας καφεδάκι, είναι το κλασικό ΜΩΣΑΙΚΟ
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνω 250γρ βούτυρο προσθέτω 200γρ ζ.αχνη,
100γρ ξ.καρπους,
70γρ κακάο (καλής ποιότητας)
περιιπου 250 με 300γρ μπισκότα που τα βουτω σε γάλα με 5κσ κονιάκ
Τοποθετουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη με μεβρανη
Το πιέζουμε για να φορμαριστει σωστα και μένει όλη νύχτα στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.