Γλυκα
Το ήξερες ότι υπάρχει? Τσιζκέικ με τριπλή σοκολάτα!
Υλικά ¼ κούπα ζάχαρη 1 κ.σ. μαργαρίνη 1 κ.σ. ασπράδι αβγού 1 1/3 κούπας σοκολατένια μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα (περίπου 16 μπισκότα – αν δεν βρούμε σοκολατένια, βάζουμε τα κανονικά) 3 κ.σ. σκούρο ρούμι 29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας (3 τετράγωνα ) ¼ κούπας σιρόπι σοκολάτας 60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα ζάχαρη 2 κ.σ. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- ¼ κούπα ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.σ. ασπράδι αβγού
- 1 1/3 κούπας σοκολατένια μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα (περίπου 16 μπισκότα – αν δεν βρούμε σοκολατένια, βάζουμε τα κανονικά)
- 3 κ.σ. σκούρο ρούμι
- 29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας (3 τετράγωνα )
- ¼ κούπας σιρόπι σοκολάτας
- 60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 αβγά
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- μπούκλες σοκολάτας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Βάζουμε ¼ κούπα ζάχαρη, 1 κ.σ. μαργαρίνη και 1 κ.σ. ασπράδι αβγού σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος για cheesecake και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά του σκεύους. Ψήνουμε στους 180C για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
Σε σκεύος για μπεν μαρί βάζουμε 29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας και 3 κ.σ. σκούρο ρούμι. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C. Βάζουμε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη, 2 κ.σ. κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε και το μείγμα με το ρούμι και χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αβγά, 1 τη φορά, χτυπώντας κάθε φορά.
Βάζουμε το μείγμα του τυριού στο σκεύος για cheesecake και ψήνουμε στους 150C για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.γ. κακάο και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε το φούρνο, βγάζουμε το cheesecake και απλώνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια. Το ξαναβάζουμε στο σβηστό φούρνο και το αφήνουμε, με κλειστή πόρτα, για 45 λεπτά.
Το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos