Συνταγές
Τούρτα τιραμισού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
Ζάχαρη 1 κούπα
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αυγά 5
Για το σιρόπι
Νερό 2 1/2 κούπες
Νεςκαφε 2 κοφτές κουταλιές της σούπας (νες καφέ)
Κονιάκ ή ουίσκι 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
Κρέμα γάλακτος 500 γρ
Άχνη ζάχαρη 1 κούπα
Τυρί κρέμα 400 γρ
Αυγό 1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Αφού κρυώσει, χωρίζουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια. Εναλλακτικά ψήνω σε 2 ίδια ταψάκια.
Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά .
Για την γέμιση
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια ωραία κρέμα.
Τη χωρίζουμε στα 2 και στη μισή βάζουμε 4-5 κουταλιές κακάο, μια κοφτή νεςκαφέ και λίγη κανέλα αν θέλουμε.
Αν θέλουμε επίσης αφήνουμε όλη την κρέμα λευκή.
Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραπάνω , βάζουμε το παντεσπάνι σε μια πιατέλα την σιροπιάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα κακάο από πάνω. Βάζουμε μετά το άλλο παντεσπάνι πάνω από την κρέμα , το σιροπιάζουμε και απλώνουμε από πάνω της την άσπρη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κακάο,άχνη,λίγο νεςκαφε,λίγη κανέλα προεραιτικά, για να καλύψουμε την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από κ. Θωμη Μπαλτσαβια – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.