Συνταγές
Τούρτα ρολό υπερπαραγωγή με σοκολάτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι
2 αυγα μεγαλα χωρισμενα
Μιση κουπα αλευρι ( η κοκκινη του νεσκαφε)
Μια κουταλια της σουπας κακαο αγλυκο
Μιση κουπα ζαχαρη
Βανιλια
Μια κουτ.γλυκου baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα ασπραδια με λιγο αλατι και τη μιση ζαχαρη σε μαρεγκα.
Χτυπαμε τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη και τη βανιλια. Ενωνουμε τα δυο μιγματα απαλα με σπατουλα και προσθετουμε το αλευρι και το baking σε 3 δοσεις ανακατευοντας με τη σπατουλα με προσοχη να μη χασει τον ογκο.
Βαζουμε λιγο σπορελαιο σε ενα μακροστενο μεγαλο ταψι 25×35 και χαρτι φουρνου. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 11 λεπτα.
Μολις το βγαλουμε απο το φουρνο το τυλιγουμε σε ρολλο με μια πετσετα απο την μικρη πλευρα. Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα.
Κρεμα σοκολατα.
500ml κρεμα γαλακτος
Ενα ζαχαρουχο
75 γραμ κακαο χωρις ζαχαρη
100 γραμ σοκολατα λιωμενη σε θερμοκρασια 33 βαθμων. Χτυπαμε την κρεμα με το ζαχαρουχο και το κακαο και μολις αρχισει να πηζει προσθετουμε τη σοκολατα.
Γλασο
200 γρ κρεμα γαλακτος
180 γρ. Σοκολατα μαυρη ψιλοκομμενη
20 γρ. Μελι
20 γρα. Βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για σιροπι βαζουμε μιση κουπα καφε με λιγο ρουμι
Ξετυλιγουμε το παντεσπανι το βρεχουμε με τον καφε με ενα πινελο και απλωνουμε την κρεμα. Το τυλιγουμε προσεκτικα και το καλυπτουμε με κρεμα σοκολατα. Το αφηνουμε λιγο στο ψυγειο
Ετοιμαζουμε το γλασο.
Ριχνουμε στην ψιλοκομμενη σοκολατα τη κρεμα γαλακτος ζεσταμενη με το βουτυρο και το μελι. Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και να γινει λεια και γυαλιστερη
Βαζουμε το γλασο και την αφηνουμε λιγο στο ψυγειο.
Η διακοσμηση ειναι με ασπρη σοκολατα τριμμενη ,μεντα και σμεουρα φρεσκα!!
Η Συνταγή είναι από κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.