ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι, κοσκινισμένο
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο
Για το σιρόπι
150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. κονιάκ ή ρούμι
Για τη γέμιση
1 βάζο Nutella 750 γρ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ..
Για τη ganache πικρής σοκολάτας
450 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
560 ml (2 1/3 φλ.τσ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 ml (1/4 φλ.τσ.) μέλι
80 γρ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση
150 γρ. φουντούκια
120 γρ. ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο χτυπώντας το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-26 εκατοστών.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψάκι και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
Ύστερα, το κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες.
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τη Nutella με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη ganache πικρής σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το μέλι να ζεσταθούν.
Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε λίγο για να λιώσουν.
Το γλάσο μας γίνεται παχύρρευστο, γυαλιστερό και ομοιογενές με λίγο ανακάτεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και καλύπτουμε την τούρτα, στο επάνω μέρος της και γύρω γύρω.
Για τη διακόσμηση
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και τα φουντούκια.
Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και τα φουντούκια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε μερικά κομμάτια για να στολίσουμε την τούρτα και την υπόλοιπη πραλίνα την θρυμματίζουμε στο multi, για την επικάλυψη της τούρτας.
Σύνθεση της τούρτας Όταν όλα τα παραπάνω είναι έτοιμα, ξεκινούμε να συνθέτουμε την τούρτα.
Σε μια πιατέλα, βάζουμε τον ένα δίσκο παντεσπανιού και με ένα πινέλο τον βρέχουμε με το σιρόπι.
Τον καλύπτουμε με την μισή σοκολατένια κρέμα μας.
Βάζουμε τον άλλο δίσκο, τον σιροπιάζουμε και τον καλύπτουμε πάλι με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο και αφού τον σιροπιάσουμε, καλύπτουμε με την ganache όλη την τούρτα, επάνω και γύρω γύρω.
Πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καραμελωμένα φουντούκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Την ώρα που θα την σερβίρουμε την στολίζουμε με το κομμάτι ή τα κομμάτια των καραμελωμένων φουντουκιών.