Υλικά
» 350-400 γρ. σαβαγιάρ
» 300-350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
» 330 ml. κρέμα γάλακτος
» 4 κρόκους αβγών ελαφρώς χτυπημένους
» 70 γρ. ζάχαρη
» 1 κούπα σαντιγί
» 1 κούπα γάλα για τα σαβαγιάρ
» ½ σφηνάκι κονιάκ ή κάτι άλλο
» 1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα καβουρντισμένα
» Κερασάκια ή φρουί γλασέ ή φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χρόνος Μαγειρέματος:
2-3 ώρες
– Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει ή ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά.
– Ρίχνετε τους κρόκους λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει.
– Όταν ενωθούν καλά ρίχνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας να δέσει η κρέμα.
– Βάζετε την κρέμα να παγώσει στο ψυγείο σκεπάζοντας με μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα, για να μην πιάσει κρούστα.
– Όταν τη βγάλετε από το ψυγείο, αν είναι πολύ σφιχτή την χτυπάτε 1 λεπτό να μαλακώσει, και προσθέτετε τα αμύγδαλα.
– Σε ένα μπολ ανακατεύετε λίγο γάλα με το κονιάκ.
– Βουτάτε τα σαβαγιάρ γρήγορα, όχι να μουλιάσουν και απλώνετε μια στρώση σε μια πιατέλα.
– Απλώνετε τη μισή σοκολάτα και αραδιάζετε από πάνω άλλη μια στρώση σαβαγιάρ βουτυγμένα στο γάλα πρώτα.
– Απλώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα και από πάνω προσθέτετε τη σαντιγί.
– Προσθέτετε ολόγυρα της τούρτας κομμένα σαβαγιάρ και γαρνίρετε από πάνω με κερασάκια ή φρουί γλασέ ή φρέσκα φρούτα.
– Κατόπιν τη βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.e-cook.eu