Συνταγές
Τούρτα με μαρεγκακια και κρέμα μπισκότου πτι-μπερ ! Εξαφανίζεται στο άψε σβήσε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Argeiti – Χρυσές Συνταγές
ΥΛΙΚΆ:
κέικ:
200 γρ βιταμ,
100 γρ κουβερτούρα,
100 γρ σιρόπι σοκολάτας,
160 γρ νερό,
10 γρ στιγμιαίο καφέ με γεύση βανίλια,
120 γρ αλεύρι γ.ο.χ,
120 γρ φαριναπ,
30 γρ κακάο,
1/2 κ.γ σόδα,
4 αυγά,
350 γρ ζάχαρη,
15 γρ ηλιέλαιο,
100 γρ γάλα φρέσκο.
ΚΡΈΜΑ ΜΠΙΣΚΌΤΟΥ:
400 γρ γάλα φρέσκο,
100 γρ ζάχαρη,
20 γρ αλεύρι γ.ο.χ,
30 γρ κορν φλαουρ,
2 βανίλιες,
1 κρόκος αυγού,
35 γρ βιταμ,
250 γρ κρέμα γάλακτος,
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
κέικ:
Σε μπεν μαρι βάζουμε το βιταμ, την κουβερτούρα, το σιρόπι σοκολάτας και το στιγμιαίο καφέ και τα αφήνουμε να λιώσουν. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν και να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα αλεύρια, το κακάο και τη σόδα κοσκινισμένα. Τέλος προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το ηλιέλαιο και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψηθηκε). Το συγκεκριμένο είναι αρκετά μαλακό και αφράτο και δεν χρειάζεται σιροπιασμα.
ΚΡΈΜΑ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθουν και να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ: 4 ασπράδια, 220 γρ άχνη, 1 βανίλια, 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά ώσπου να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Έχουμε ήδη προθερμασμένο το φούρνο στους 120 βαθμούς. Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνε και σχηματίζουμε μαρεγκακια σε δύο λαμαρίνες που έχουμε καλύψει με αντικολλητικο χαρτί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 90 βαθμούς ώσπου να στεγνώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ: Χωρίζουμε το κέικ σε τρεις δίσκους και απλώνουμε την κρέμα μπισκότου σε κάθε δίσκο. Καλύπτουμε το εξωτερικό της τούρτας με κρέμα αν έχει περισσέψει ή με λίγη σαντιγί και στολίζουμε με τα μαρεγκακια που φτιάξαμε.
Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Argeiti – Χρυσές Συνταγές