Συνταγές
Τούρτα με κρέμα τυριού μασκαρπόνε, φρέσκες φράουλες και ζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για παντεσπάνι
3 αυγά μεσαία
50 γρ αλεύρι γ.ο.χ
25γρ πούδρα αμύγδαλα
25γρ βούτυρο λιωμένο
υγρή βανίλια.
Για την κρέμα
150γρ φράουλες
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη
7γρ ζελατίνα
για το ζελέ θα χρειαστεί
240 γρ νερό
50 γρ ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
6 γρ ζελατίνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα άσπραδια σε σφιχτή μαρέγκα μετά βάζουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε το αμυγδαλο και το αλεύρι κοσκινισμενο ανακατεύουμε απαλά ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά να ενωθούν τα υλικά.
Το απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β 12 με 15 λεπτα .
Για τη κρέμα βάζουμε τις φράουλες σε μπλέντερ τις χτυπάμε πολύ καλα να γίνει πολτός μετά τις βάζουμε σε ένα κατσαρολακι μαζί με 50 γρ ζάχαρη και μόλις πάρουν μια βράση τις βγάζουμε ρίχνουμε τη ζελατίνα και τις περνάμε από σιτα και αφήνουμε να κρυώσει με ένα μίξερ αφρατευουμε το τυρί μαζί με 50 γρ ζάχαρη άχνη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τα ενωθούμε με το τυρί μασκαρπόνε και μετά βάζουμε και τις φράουλες και ομογαινοποιουμε πολύ καλά
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι παίρνουμε ένα τσερκι 16εκ. κοβουμε μια λουρίδα παντεσπάνι 2 εκ περίπου όσο είναι η περίμετρος και ένα δίσκο 15 εκ.βαζουμε πρώτα τη λουρίδα στο τσερκι και μετά τον δίσκο ρίχνουμε μέσα τη κρέμα αλλά όχι μέχρι πάνω για να μας πάρει το ζελέ το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά
Για το ζελέ βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολακι και μόλις αρχίζει να βράσει
Βάζουμε την γλυκόζη και μόλις διαλυθούν
Κατεβάζουμε ρίχνουμε και τη ζελατίνα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο κόβουμε φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε από πάνω
Μπορούμε να βάλουμε και βρωσιμα λουλούδια αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω σιγά σιγά το ζελέ αλλά προσέχουμε να μη μας έχει πήξει και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.