Συνταγές
Τούρτα γενεθλίων σκέτος αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Έκανα 2 δόσεις
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να αφρατεψουν και έπειτα ρίχνω τα στερεά υλικά κοσκινισμενα σε δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαριζ. Ψήνω στο μεγάλο ταψί του φούρνου σε προθερμασνενο φούρνο στους 180 για 8-10 λεπτά.Το έκοψα λίγο παραπάνω από την μέση και χρησιμοποίησα 3 πάτους.
Μους σοκολατας
400γρ.κρεμα γάλακτος
300γρ.σοκολατα
150γρ. γάλα
Άχνη όσο γλυκιά την θέλω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την αχνη μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί).
Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.
Κρέμα φραουλα
400γρ σαντιγί
2 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικης φραουλα
Το ανάλογο γαλα
Άχνη όσο γλυκιά την θέλω
3κ.σ.μαρμελαδα φραουλα
3 σταγόνες άρωμα φράουλας
Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα
Εκτέλεση
Χτυπάω στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα προσθέτοντας όση άχνη θέλω και έπειτα βάζω την μαρμελάδα και το χρώμα και ανακατεύω απαλά.
Χτυπάω και την κρέμα ζαχαροπλαστικης με το γάλα και ενώνω τις δύο κρέμες. Βάζω στο ψυγείο να σφίξει.
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1κ.γ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Το αφήνω να βράσει για 1 λεπτό.
Γκανάς
200γρ.κρεμα γάλακτος
180γρ.σοκολατα
1κ.γ μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.