Συνταγές
Τούρτα ΑΦΡΟΣ με 3 μους – Όλο νοστιμιά κ γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπανι
4 αυγα μεγαλα χωρισμενα
Μιση κουπα αλευρι ( η κοκκινη του νεσκαφε)
Μιση κουπα κακαο
Μια κουπα ζαχαρη
Βανιλια
15 γρ baking powder
Χτυπαμε τα ασπραδια με λιγο αλατι και τη μιση ζαχαρη σε μαρεγκα.
Χτυπαμε τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη και τη βανιλια. Ενωνουμε τα δυο μιγματα απαλα με σπατουλα και προσθετουμε το αλευρι και το baking σε 3 δοσεις ανακατευοντας με τη σπατουλα με προσοχη να μη χασει τον ογκο. Εγω προτιμω να ψηνω τις βασεις ξεχωριστα. Βαζουμε λιγο σπορελαιο και χαρτι φουρνου σε φορμα 26 εκατοστων. Βαζουμε 170 γρ ζυμης και ψηνουμε για 13 λεπτα στους 180 σε προθερμασμενο φουρνο. Επαναλαμβανουμε με την υπολοιπη ζυμη.
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα οι βασεις.
Κρεμα σοκολατα.
500ml κρεμα γαλακτος
Ενα ζαχαρουχο
75 γραμ κακαο χωρις ζαχαρη
100 γραμ σοκολατα λιωμενη σε θερμοκρασια 33 βαθμων. Χτυπαμε την κρεμα με το ζαχαρουχο και το κακαο και μολις αρχισει να πηζει προσθετουμε τη σοκολατα.
Μους φραμπουαζ(σμεουρα νομιζω λεγονται.ειναι τα βατομουρα τα κοκκινα)
150 γρ. Πουρε απο φραμπουαζ
5 γρ. ζελατινη σε φυλλα
150 γρ. Κρεμα γαλακτος κρυα
Βαζουμε για 10 λεπτα τη ζελατινη σε κρυο νερο να μαλακωσει. Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι τον πουρε και το ζεσταινουμε. Ριχνουμε τη ζελατινη και ανακατευουμε καλα μεχρι να λιωσει. Δεν πρεπει να βρασει, απλα να ειναι ζεστη.
Αφηνουμε να κρυωσει.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος λιγο ισα να γινει παχυρευστη και γυαλιστερη. Την ανακατευουμε σιγα σιγα με τον πουρε των φρουτων καιβτην αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να πηξει,περιπου 3 ωρες. Αυτη η κρεμα βγαινει ροζ.
Μους βατομουρο
150 γρ. Πουρε βατομουρο
5γρ ζελατινη φυλλα
150 γρ. Κρεμα γαλακτος κρυα
Η διαδικασια ειναι οπως με τη μους φραμπουαζ. Η κρεμα βγαινει λιλα
Σιροπι
2 κουταλιες πουρε απο καθε φρουτο με μια κουπα νερο. Το βραζουμε για 5 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.
Γλασο σοκολατας
200ml κρεμα γαλακτος
200 γρ. Σοκολατα μαυρη ψιλοκομμενη
20 γρ βουτυρο
20 γρ μελι
Ζεσταινουμε την κρεμα με το βουτυρο και τα ριχνουμε στη σοκολατα με το μελι. Ανακατευουμε δυνατα μεχρι να λιωσει εντελως η σοκολατα . Το αφηνουμε να παει στους 37 βαθμους ανακατευοντας καθε τοσο για να μην κανει κρουστα.
Στηνουμε την τουρτα
Παντεσπανι – σιροπι – κρεμα ροζ παντεσπανι -σιροπι -κρεμα λιλα-παντεσπανι σιροπι κρεμα σοκολατα και τη στρωνουμε καλα στην επιφανεια καιβσρα πλαινα της τουρτας
Τη βαζουμε για λιγο στο ψυγειο και μετα την καλυπτουμε με το γλασο.
Η διακοσμηση ειναι με ροζετες απο τις 2 μους, σοκολατα και φρεσκα φραμπουαζ.
Η Συνταγή είναι από κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.