Συνταγές
ΤΟΥΡΤΑ ΦΕΡΕΡΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι:
Παίρνουμε 6 αυγά τα χωρίζουμε και με τα ασπράδια φτιάχνουμε μαρέγκα. Στους κρόκους ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, άρωμα βανίλιας, 1 μπεικιν παουντερ και τα χτυπάμε. Με μία σπάτουλα παίρνουμε λίγο μαρέγκα και ανακατεύουμε μέσα στους κρόκους διαδοχικά με μισό ποτήρι του νερού αλεύρι, κοσκινισμενο και μισό ποτήρι του νερού κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 5 λεπτά όχι πολύ γιατί θα ξεραθεί.
Για την κρέμα:
Χτυπάω 500 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Λιώνω σε μπεν μαρι 500 γρ κουβερτούρα και αφήνω λίγο να κρυώσει. Ενσωματώσω κουβερτούρα και σαντιγί.
Για το σιρόπι βραζω 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό και λίγο κονιάκ. Αφήνω να κρυώσει.
Χωρίζω το παντεσπάνι σε 3 δίσκους. Παίρνω έναν δίσκο σιροπιαζω ελαφρώς και ριχνω λίγο από την κρέμα. Βάζω και πραλινα σκόρπια από πάνω και μερικά φερερο σπασμένα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και με τον δεύτερο δίσκο. Τέλος καλύπτω με τον τρίτο δίσκο. Σε κατσαρολάκι πάνω σε φωτιά βάζω 200γρ κουβερτούρα και 200γρ κρέμα γάλακτος να λιώσουν. Αφήνω να κρυώσει. Καλύπτω με την γκαναζ την τούρτα μου.
Για την διακόσμηση Την φτιάχνετε όπως σας αρέσει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Η Συνταγή είναι της κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!