Συστατικα
Για το παντεσπάνι:
- 200 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
- 4 αβγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 πορτοκάλι, φλούδα
Για το φρόστιν σοκολάτας:
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο της τούρτας:
- 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (ό,τι γεύση θέλεις)
- Flakes λευκή σοκολάτας
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγιες
Για το παντεσπάνι:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε δύο αντικολλητικές φόρμες (διαμέτρου 15 εκ) και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ενα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά.
- Το αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Περνάμε το σιρόπι από ένα σουρωτήρι και το χρησιμοποιούμε
Για το frosting σοκολάτας:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το στήσιμο της τούρτας:
- Παίρνουμε τα δύο παντεσπάνια και κόβουμε με ένα μαχαίρι ψωμιού το επάνω τμήμα τους. Αφαιρούμαι την επάνω “φλούδα” που έχει ξεροψηθεί.
- Στη συνέχεια τα βρέχουμε με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Στερεώνουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα που θα σερβίρουμε.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα.
- Πάνω στη μαρμελάδα απλώνουμε 3 κουταλιές από το frosting,
- Στερεώνουμε το δεύτερο παντεσπάνι.
- Ντύνουμε την τούρτα με το υπόλοιπο frosting.
- Διακοσμούμε προαιρετικά με νιφάδες λευκής σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού,
Μπες στο coolartisan.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές !