Συνταγές
ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΑΖ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για βάση χρησιμοποιω κέικ ή σαβαγιάρ,τα σιροπιαζω με 1 φλυτζανακι του καφέ ζάχαρη και μισό νερό που βράζει για 5’και μια κουταλιά λικέρ ή κονιάκ
Χτυπάω μια φυτική σαντιγί 500γρ παγωμένη και συνεχίζω το χτύπημα βάζοντας 300 γρ πραλινα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη την απλώνω επάνω στη βάση και κρατώ λίγο για στολισμό
ΓΚΑΝΑΖ
Ζεσταίνω λίγο πριν βράσει 180ml κρέμα γάλακτος και την αδειάζω σε μπολ με 200γρ κουβερτουρα σε κομματάκια και λίγη υγρή βανίλια!
Ανακατεύω με σύρμα και αδειάζω στην τουρτα
Στολίζω κατά βούληση
Για το στήσιμο της τούρτας χρησιμοποιώ ταψάκι με αποσπώμενο πάτο
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Stergioudi – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”