Συνταγές
ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ – ΓΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Γεωργοπούλου – “Aπο την κουζίνα της Αρετής”.
ΥΛΙΚΑ
(Για ταψί στρογγυλό Νο 28)
ΒΑΣΗ:
1 1/2 ποτήρι του νερού καρυδόψιχα αλεσμένη
3/4 ” ” ” φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 ” ” ” ζάχαρη άχνη
7 αυγά
1 1/2 κ.γ μπαίηκιν πάουντερ
1/2 ” κανέλλα σκόνη
1/4 ” γαρύφαλλο τριμμένο
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
3/4 ” ” ” νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
ΚΡΕΜΑ
3 φάκελλοι κρέμα στιγμής σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
2 κουτιά φυτική σαντιγύ GARNI με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για 5΄και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και τη βάζουμε στο ψυγείο. Το ίδιο κάνουμε και με τη σαντιγύ.
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και χτυπώντας τη ρίχνουμε σαν βροχή τη ζάχαρη άχνη.Μετά με ελαφριές κινήσεις ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ίσου μεγέθους χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180ο C επί μισή ώρα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους, με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε και μετά βάζουμε ανάμεσα τη κρέμα σοκολάτας.
Από πάνω γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και ό,τι φρούτο ή ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Γεωργοπούλου – “Aπο την κουζίνα της Αρετής”.