Συνταγές
Άλλο ένα γλυκό στα γρήγορα , με ο,τι υπήρχε σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού φαριναπ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
5 κουταλιες της σούπας νερό
2 βανιλιες
Ξύσμα από ενα λεμόνι
Λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τ ασπράδια μαρέγκα. Κατόπιν ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και έψησα στους 180 για 25 λεπτα ( αναλογα το φούρνο όμως).Αφου κρύωσε το παντεσπάνι το κοβουμε σε δύο μέρη.
Σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια και μία φλούδα λεμόνι
Κρέμα
1 καραμελωμένα ζαχαρουχο
1 ερμολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα το ερμολ πολύ καλά και έριξα το ζαχαρουχο.
Σιρόπιαζουμε το ενα μέρος από το παντεσπάνι και στρωνουμε κρέμα και ριχνουμε τριμμένη κουβερτούρα.
Σκεπαζουμε με το δεύτερο και στρωνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ρίχνουμε κουβερτούρα….και ετοιμο το γλυκό μου
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τουμπανογλυκό – Σπιτικό γλυκό μιλφέι.
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
Για το μεγάλο ταψι του φούρνου
3 κρεμες για μιλφει γιωτης
2 κρεμες ζαχαροπλαστικής στιγμης βανίλια γιωτης
5 πακέτα σφολιατινια
3 φακέλους σαντιγί Γιώτης
ζάχαρη άχνη για από πάνω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε 3 από τα 5 πακέταρω σφολιατινια στο ταψί.
Χτυπάμε και τους 5 φακέλους γιωτης και και καλύπτουμε τα σφολιατινια.
Από πάνω τρίβουμε ελαφρώς τα άλλα 2 πακέτα σφολιατινια.
Χτυπάμε τους 3 φακέλους σαντιγί και σκεπάζουμε.
Τέλος ρίχνουμε την άχνη.
Αν θέλουμε κρατάμε 3-4 σφολιατινια και τα τρίβουμε πάνω από την σαντιγί.
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – “Μαγειρικές Απολαύσεις”