Συνταγές
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-250γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-150γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
-2κτσ. ελαιόλαδο
-1/2 ποτηράκι κρασί
-200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-1 κούπα νερό από τα τορτελίνια
-1 φύλλο δάφνης
-1 κύβο κότας
-αλάτι, πιπέρι
-τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, βράζοντας τα τορτελίνια βάσει των οδηγιών που έχουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μετά το βράσιμο και αφού τα σουρώσουμε, κρατάμε μία κούπα από το ζουμί της βράσης τους.
Το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε ένα τηγάνι, να ρίξουμε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει να αδειάσουμε τα κομμένα μανιτάρια. Θα τα ανακατέψουμε για λίγο έως ότου τσιγαριστούν και κατόπιν θα ρίξουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου τσιγαριστούν και τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας, και ανακατεύουμε ακόμα λίγο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το φύλλο της δάφνης και πιπέρι. Μετά από ακόμα λίγο ανακάτεμα, θα ρίξουμε στο τηγάνι την κούπα με το ζουμί από την βράση από τα τορτελίνια και προσθέτουμε και τον ζωμό κότας.
Οταν με το ανακάτεμα λιώσει ο ζωμός της κότας και αρχίσει να παίρνει βράση στο τηγάνι το μίγμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει, θα αδειάσουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα τορτελίνια.
Σβήνουμε τώρα το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους. Θα προσθέσουμε το τριμμένο τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί της αρεσκείας σας.
Αφού ανακατέψουμε καλά, τα τορτελίνια είναι έτοιμα. Μπορείτε αφού τα σερβίρετε να βάλετε πάνω τους λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor