Συνταγές
Τορτίγια με ότι γέμιση θέλετε – για βραδινό ότι πρέπει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καραμελώνουμε για δύο τορτίγες, μια μικρή πιπεριά Φλωρίνης και μισό από ένα μέτριο κρεμμύδι (αφού έκαψα το τηγάνι με ελάχιστο λάδι, μέσα και τα δύο, ανακατεύω συχνά να μαλακώσουν όχι να λιώσουν.
Εβαλα πάπρικα, κύμινο και λίγο καγέν (αλ ντεντε βγαίνουν), τυρί τοστ, ντομάτα, άισμπερκ, ροζ σαλτσούλα, ξέρετε μαγιονέζα-κέτσαπ. Ζυμώνουμε κιμά όπως για χάμπουργκερ μόνο αλάτι, πιπέρι και έκανα πολύ λεπτά τρίγωνα.
Εψησα σε δυνατή φωτιά λίγα λεπτά, μην τα παραψήσετε.
Χαράζουμε την τορτίγια σε μια ακτίνα της μόνο για να την διπλώνουμε τρίγωνη. Αλείφουμε με την σαλτσούλα και μετά σε κάθε τρίγωνο κάποιο υλικό απ’ ό,τι βάλετε.
Ψήνουμε το τρίγωνο στο τηγάνι σκεπασμένο στο 3-4 να μην καεί.
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Τορτελίνι ογκρατέν
Υλικά
-1 κιλό τορτελίνια με 4 τυριά
-250 ml. κρέμα γάλακτος
-10 φέτες τυρί γκούντα
-200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
-100 γρ. τυρί regato τριμμένο
-100 γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
-μοσχοκάρυδο
-100 γρ. μαργαρίνη
Οδηγίες
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά στο μισό χρόνο τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τα τορτελίνια. Προσθέτουμε το ένταμ, τη φέτα, το ρεγκάτο, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Απλώνουμε από πάνω τις φέτες γκούντα, ρίχνουμε λίγο μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν όλα τα τυριά.