Συνταγές
Μια τέλεια ιδέα για γιορτινή σαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μισό ψιλοκομμένο μαρούλι
Δύο χούφτες φυλλα σπανάκι baby
8 Κομμάτια πορτοκαλι
Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση ή και ολόκληρα.
1/2 φλυτζάνι φλούδες παρμεζάνας
Μερικά σπασμένα καρύδια
4 Κομ λιαστή ντομάτα
1 Καρότο και 6 αυγά για την διακόσμηση του ρολογιού.
Για το dressing
Χυμό από πορτοκάλι ,τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά του γλυκού μέλι.
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ ψιλοκόψτε τα παραπάνω υλικά..
χτυπήστε χυμό από μισό πορτοκαλί τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά του γλυκού μέλι ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και ρίχτε μέσα στη σαλάτα
Βράστε 6 αυγά φτιάξτε το ρολόι και διακοσμήστε με καρότα τη σαλάτα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχη και νοστιμότατη μακαρονοσαλάτα με ωραία υλικά
Συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια έβαλα πενες
4-5 ντοματίνια ψιλοκομμένα
4-5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
Κασέρι κομμένο σε κυβάκια
4-5κ.σ μαγιονέζα
2 αυγά βραστά
3 κ.σ γιαούρτι
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μου σύμφωνα με τις οδηγίες τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μετά προσθέτουμε τα αλαντικα το τυρί και τα ντοματίνια αλατοπιπερώνουμε Βάζουμε τα αυγά .
Σε ένα μπολάκι ανακατέυουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα τα προσθέτουμε στην σαλάτα μου και ανακατέουυμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά
Συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Τονοσαλάτα με φακές και μπαλσάμικο
Υλικά
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
2 μέτριες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε τις βρασμένες φακές.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε ώστε να ανακατευτούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
neadiatrofis.gr