Συνταγές
Τι όμορφα και νόστιμα ψωμάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Αυτά τα ψωμιά είναι σούπερ-σαν ένα μπαλόνι που μπορείτε να γεμίσετε και να φάτε με ότι θέλετε.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ ζεστό γάλα
280 γρ ζεστό νερό
1 κουτ σούπας γιαούρτι
4 κουταλιές λάδι
8 γρ ξηρή μαγιά η 25 γρ νωπή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουτ γλυκού αλατι
960 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (η ζύμη θα είναι κολλώδης)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
πρώτα ανακατέψτε τη μαγιά με ζεστό νερό και ζάχαρη.Αφήστε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα υπόλοιπα υγρά και αλάτι στον κάδο και ζυμώστε προσθέτοντας το αλεύρι .
Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης ως ζύμη ψωμιού.
Στη συνέχεια τοποθετείστε την σε ναυλον . Ξεκουραστε για 1 ώρα.
Χωρίστε σε τεμ 80 γρ . Επειδή είναι κολλώδης η ζύμη , χρησιμοποιείται αλεύρι.
Ανοίγετε σε στρογγυλούς δίσκους , αφήνετε 5-10 λεπτα να ξεκουραστούν στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί
Στη συνέχεια, ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς έως ότου έχετε την επιθυμητό χρώμα .
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.