Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό του κουταλιού σταφύλι – πάνω από όλα σπιτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σταφύλι ( σουλτανινα ) καθαρισμένο, 500γρ. Ζάχαρη, 1 βανίλια, 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού ,1 ποτήρι νερό, 200γρ.καθαρισμένο αμύγδαλο.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταφύλι μας προσθέτουμε την ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο από το βράδυ. Την άλλη μέρα το βάζουμε στην φωτιά.
Όταν αρχίσει να βράζει,40 λεπτά θέλει σε χαμηλή φωτιά, βγάζουμε με ένα κουτάλι τους αφρούς
στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια ,τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Τι ωραία σταφιδόπιτα, με υπέροχο χρώμα.. θα γίνει η αγαπημένη σου!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 2 ποτηρια νερου γαλα χλιαρο,1 ποτηρι σπορελαιο, 1 ποτηρι νερο χλιαρο,2 φακελακια ξερη μαγια,8 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με.συρμα
Ριχνουμε χουφτα χουφτα 1 κιλο αλευρι και μια πρεζα αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη
Τελος προσθετουμε σταφιδες και ζυμωνουμε 2 λεπτα
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα
Στην συνεχεια την βαζουμε πανω σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε ελαφρως
Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι φουρνο ανοιγουμε την ζυμη ενα φυλλο και το βαζουμε πανω στην λαδοκολα διακλαδοτα
Την αφηνουμε 30 λεπτα
Και τελειωνουμε αλοιφοντας την με γαλα ριχνουμε σταφιδες και την ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”