Συνταγές
Τι πιο νόστιμο από ένα σπιτικό Cheesecake φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Φόρμα 22 εκ.
Βάση
190 γρ.μπισκότα σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. φράουλες
130 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
Ξύσμα λεμονιού
Για διακόσμηση
15 φράουλες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το cheesecake με φράουλες, ξεκινήστε από τη βάση: λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε τα μπισκότα και τη ζάχαρη στο μίξερ και μετά τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο .
Τοποθετείτε το μείγμα μπισκότου σε μία φόρμα 22 εκ. , στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόχαρτο. Με ένα κουτάλι το στρώνετε. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Μουλιάζετε .σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
Πλένετε τις φράουλες, αφαιρέστε τα φύλλα, κόψτε τες στη μέση και τις βάζετε στο μίξερ να γίνουν σάλτσα. Σουρώνετε τις λιωμένες φράουλες και βάζετε σε ένα σκεύος 4 κουταλιές. Ρίχνετε μέσα στο σκεύος τη ζελατίνη στραγγισμένη και βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε να κρυώσει.
Αφήστε τη σάλτσα στην άκρη, προσθέστε το τυρί , το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι μέχρι να πάρετε μια ροζ κρέμα, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη άχνη.
Ανακατέψτε και προσθέστε τελικά τη σάλτσα στην οποία έχετε λιώσει τα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε.
Ρίχνετε στη βάση του cheesecake, τη κρέμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πάρτε ξανά το cheesecake, βάλτε το σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Πλένετε τις φράουλες. Κτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και στολίστε το γλυκό.