Συνταγές
Θεϊκή πάστα φλώρα νηστίσιμη.. καθώς μπαίνουμε στη νηστεία των Χριστουγέννων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
το μέτρο είναι το ίδιο
1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1/2 ποτήρι ζάχαρη καστανή, 1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ ή λικέρ, 1/4 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του, 3,5 ποτήρια αλεύρι γοχ., 1 μπέικιν, 1 βανίλια, 2 ποτήρια μαρμελάδα της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα σπιτική.
Χτυπάμε ελαιόλαδο και ζάχαρη με το σύρμα, προσθέτουμε κονιάκ ή λικέρ, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά- σιγά, το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε την ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε την ζύμη σε 2 ίσα ίσα μέρη, λαδώνουμε τσέρκι και στρώνω την μισή ζύμη, ρίχνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα και καλύπτουμε την επιφάνεια με μπαστουνάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω αντιστάσεις και αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Τι να πούμε; Απλά υπέροχη πάστα φλώρα
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 φαριν απ και ένα βούτυρο 250 γρ. ,(ότι θέλουμε, εγώ βάζω Λούρπακ).
Τρίβουμε σε τρίφτη το παγωμένο βούτυρο μέσα στο αλεύρι.
Προσθέτουμε 2 βανίλιες, 1 αυγό, 4 κτσ. ζάχαρη και 2 κτσ. νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Στρώνουμε σε ταψάκι τα 2/3 της ζύμης, ρίχνουμε ένα βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας και με το άλλο ζυμαράκι που περισσέψει κάνουμε κορδόνια και το στολίζουμε.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.