Συνταγές
τι λιχουδιά είναι αυτή; Berliner (κάτι παρόμοιο με τους ελληνικούς λουκουμάδες)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
125 ml γαλα
100 γρ.Bουτυρο ή μαργαρινη
500 γρ. Αλευρι
1 πακετακι ξερη μαγισ
30 γρ.ζαχαρη
1 πακετακι βανιλινη
1 κουταλακι αλατι
2αυγα μετριο μεγεθος
1 κροκο αυγου.
Για τη γεμιση
μαρμελαδα φραουλα
Ζαχαρη αχνη και τριμμενη σοκολατα για το σερβιρισμα(αν θελουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γαλα σε μια κατσαρολα και ριχνουμε το βουτυρο.
Ανακατευουμε το αλευρι με τη μαγια και ριχνουμε το γαλα με το βούτυρο (να μην περναει τους 34 βαθμου)
Τα χτυπαμε στο μιξερ πρωτα στη σιγανη σκαλα.
Ριχνουμε και τα αυγα και χτυπαμε για 5 λεπτα ,να γινει η ζυμη, στη γρηγορη σκαλα.
Σκεπαζουμε τη ζυμη και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε μεγεθος.
Μοιραζουμε το ζυμαρι σε 16 ισα μπαλακια και τα σκεπαζουμε παλι να διπλασιαστουν σε μεγεθος.
Βαζουμε λαδι σε μια κατσαρολα να ζεσταθει στους 175 βαθμους.
Αν δεν εχουμε θερμομετρο βαζουμε μια ξυλινη κουταλα στη κατσαροκα,οταν βγαζει φουσκαλιδες, ειναι το λαδι μας ετοιμο.
Ριχνουμε τις Berliner στο λαδι να τηγανιστουν πρωτα την επανω την μερια και μετα τα γυριζουμε.
Τα βαζουμε σε χαρτι κουζινας.
Τωρα για το σερβιρισμα μπορουμε:
1.οπως ειναι ζεστες να τις βουτηξουμε στη ζαχαρη
2.να ετοιμασουμε γλασο αχνης και να τα αλείψουμε για παράδειγμα με σοκολατα και αχνη.
Και τωρα το γεμισμα.
για παράδειγμα Μαρμελαδα φράουλα με αμπαροριζα.
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.