Συνταγές
Τι λες τώρα; αυτός ο κορμός είναι ο καλύτερος που έχεις δει ως τώρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LIVE KITCHEN CHANNEL”
Πως θα φτιάξετε έναν Σοκολατένιο κορμό Μωσαϊκό με καραμέλα, γεμιστά μπισκότα και πουράκια..
ΥΛΙΚΆ
350 γρ κρέμα γάλακτος
350 γρ κουβερτούρα
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα
1 πακέτο πτιμπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
3 πουράκια
100 γρ φουντούκι
200 γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ζαχαρούχο για 3ώρες μέχρι να καραμελώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος
Την ρίχνουμε σιγά σιγά και τμηματικά στην σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο
Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα
Σε μία φόρμα που καλό είναι να έχουμε βάλει πρώτα διαφανής ζελατίνα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε κάτω σε όλη την βάση μπισκότα γεμιστά , το ένα δίπλα στο άλλο.
Ανάμεσα στα μπισκότα, βάζουμε κουταλιές από το ζαχαρούχο
Από πάνω μία σειρά από μπισκότα πτι μπερ
Γεμίζουμε με το μείγμα ίσα ίσα να καλύψουμε τα ανωτέρω
Κάνουμε μία σειρά από πουράκια τοποθετώντας τα οριζόντια.
Στα ενδιάμεσα κενά βάζουμε ζαχαρούχο
Ξανά μπισκότα πτι μπερ
Και τέλος όλο το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζοντας και κλείνοντας από πάνω με την μεμβράνη
Πιέζουμε καλά σε όλο το μήκος
Βάζουμε για 7 ώρες στο ψυγείο
Δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα :
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “LIVE KITCHEN CHANNEL”