Συνταγές
Τι κι αν υπάρχει εύκολος τρόπος – επιμένουμε παραδοσιακά με τα χεράκια – Χυλόπιτες κοντές και μακριές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Λιτρο Γάλα από κατσικουλες
30 φρεσκα αυγουλακια
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Μια χουφτα αλάτι ψιλό.
5 κιλα αλευρι περριπου.
Λίγο λάδι στο τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε το αλάτι και το σιμιγδάλι το αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει και ανακατεβουμε λίγες φορές.
Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε και μετά ενώνουμε με το γάλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλευρι και ζυμωνουμε μέχρι να γίνει μια σκληρή ζυμη (θα παρει μια ώρα το ζυμωμα) και τέλος μια χουφτα λάδι για να το μαζέψουμε…
Το αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να ανοίγουμε φυλλα.
Πρώτα ανοίγουμε λίγο τα φυλλα με τον πλαστη για να περναει η ζυμη απο το μηχανάκι που φτιαχνουμε και τις διπλές
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.