Συνταγές
Πολύ νόστιμο μηλοκέικ , ιδανικό για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια φαρίνα 500γρ.5 αυγά εγώ έβαλα 2 φλυτζ.ζαχαρη,και λίγο παραπανω αν θελετε.Μισο ποτηράκι του κρασιού κονιάκ,1 κουταλιά της σούπας κανέλα,1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και 4μηλα που τα τρίβουμε στον τρίφτη.Εστιψα λίγο λεμόνι και ξύσμα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε λιγο τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και αυγά, ρίχνουμε το κονιάκ,την κανέλα και τελευταίο το αλεύρι λιγο λίγο, τελευταία τα τριμμένα μήλα με το ξύσμα λεμονιού
ανακατεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε σε ταψακι 35εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° για περιπου μια ώρα αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Τι κάνεις όταν το κέικ σου δε βγήκε ποτέ από τη φόρμα του??? Μα φυσικά ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ κεικ βανίλιας(το δικο μου ηταν και με τρούφα μέσα)
2 κουταλιές μερεντα
2 κουταλιες τυρι κρέμα
3 κουταλιές κακαο αγλυκο
1 μεγαλη κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας
Λιγο φουντουκια τριμμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μας μαζί και βαζουμε στο ψυγείο μας για καμια ώρα…υστερα πλάθουμε και τα ρίχνουμε στην τρουφα ή τη καρύδα
Στο ψυγειο παλι και μετά απο κανα 2ωρο ετοιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.