Συνταγές
Τι θα λέγατε για Ραβανί με ινδοκάρυδο;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες“
Υλικά (ταψί 40)
7 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
125 γρ. μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
1&1/3 κούπα γάλα
3/4 κούπα brandy
2 φακελάκια βανιλέτα
200 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. φαρίνα
1 1/2 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Ινδοκάρυδο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το σιμιγδάλι με τη φαρίνα και το baking powder και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τ’ασπράδια με το αλάτι σφιχτή μαρέγκα. Εν συνεχεία, χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν αλοιφή.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα αναμειγνύοντας προσεκτικά. Κατόπιν αυτού, προσθέτουμε το γάλα, το brandy, την καρύδα, τη βανιλέτα και τέλος σταδιακά το μείγμα σιμιγδάλι-φαρίνα.
Ανακατεύουμε προσεκτικά να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με μαρίζ και κουνάμε ελαφρώς να απλωθεί ισόπαχα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς αρχικά και μόλις περάσει μισή ώρα χαμηλώνουμε στους 180.
Μόλις ροδίσει το γλυκό βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο.
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες“